пʼятницю, 31 серпня 2018 р.

Слова вчителя

У ці дні свій ювілей відзначає Лариса Миколаївна Волченко - вчитель Солідарненської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів. Коли замислюєшся над тим, як стисло охарактеризувати Ларису Миколаївну, на думку приходять три «і»: інтелект, інтелігентність, ініціативність.
Вчитель історії за фахом, як це буває у невеликих навчальних закладах, протягом багатьох років роботи у школі, вона опанувала ще декілька шкільних дисциплін. Енциклопедичні знання, феноменальна пам'ять та неймовірна працездатність - риси, притаманні Ларисі Миколаївні, які вона унаслідувала від своєї мами Раїси Іванівни Дзюби, що також кілька десятиліть віддала роботі у цьому навчальному закладі.
Зовні стримана, Лариса Миколаївна виразно уособлює те, що називають природною інтелігентністю. І який би предмет не викладала, її знання простираються далеко за межі шкільної програми. Та мало хто знає, що така усестороння обізнаність - результат постійної праці над собою, пошуку нових знань, які 6 можна було передати своїм учням. Привити їм прагнення не просто «засвоювати» інформацію з підручника, а навчити думати, робити власні висновки з прочитаного та почутого.
Усі ці якості дають їй право на заслужену повагу не одного покоління учнів та їх батьків, на визнаний авторитет у педагогічному колективі і в селі. До її порад прислухаються, на її позицію зважають, її погляди підтримують. Поза школою - Лариса Миколаївна чудова дружина та любляча, але вимоглива мати. Разом з чоловіком, виховала двох прекрасних синів. Молодший, Едуард Павлович, до речі, продовжує сімейну традицію, обравши не тільки фах, але і ту ж саму школу.
І вже новому поколінню вчителів у своїй сім'ї Лариса Миколаївна передає почуття високої відповідальності за професію, якій син вирішив присвятити своє життя. Це теж родинна риса вчительської династії Дзюба-Волченко.

Педколектив Солідарнівської ЗОШ І-ІІ ступенів

Немає коментарів:

Дописати коментар