пʼятницю, 31 серпня 2018 р.

УКРАЇНА – ЄДИНА І ВІЛЬНА

24 серпня 1991 року, продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні, Верховна Рада Української Соціалістичної Республіки урочисто проголосила незалежність України та створення самостійної української держави - України. З того часу весь український народ відзначає державне свято - День Незалежності.
Цього урочистого дня жителі нашого району зібралися на площі ім. Т.Шевченка смт Білокуракине аби вшанувати себе та особливу для країни дату - її День народження.
Розпочала захід ведуча Ніна Ланіна, яка запросила на сцену танцювальний колектив «Конфеті-денс». Їх запальний танок «Кольорова країна» викликав бурю аплодисментів від присутніх. Також пісенні композиції демонстрували народний ансамбль народної пісні «Золота осінь», Анастасія Лисиця, Катерина Уманцева, Валерія Сінєльнікова, Ольга Лисиця, Євгенія Білоус, Галина Пєкалєва та вокальний ансамбль «Гарний настрій».
Для слів привітань на сцену було запрошено голову райдержадміністрації Сергія Іванюченка та голову Бродівської районної ради Євгена Шведа. Вони сказали, що ця визначна дата навіки увійшла в історію молодої держави золотою сторінкою її біографії, започаткувавши нову епоху в житті нашого народу, законодавчо закріпила його вікові демократичні прагнення до національного відродження, духовної свободи, економічного зростання, культурного піднесення. Цей день є результатом тисячолітньої боротьби українського народу за право мати свою державу. А також Сергій Іванович та Євген Васильович наголосили, що ця боротьба триває і донині. Сьогодні перед Україною та її громадянами постають великі випробування, які покажуть могутність та силу нашого народу. Народу, який сам одягає та годує армію, який віддає свій прекрасний цвіт для оборони цілісності нашої держави.
Сьогодні наш народ плаче, хоронячи найкращих синів, а материнські очі не висихають від сліз. Перш за все поважні гості побажали миру та спокою на нашій землі. Потім всі присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих героїв.
Родзинкою концертної програми став виступ лауреата всеукраїнських та міжнародних конкурсів Олексія Фатєєва. Дійсно, цей звичайний юнак з районного центру Марківка має унікальний вокальний талант. Наприкінці виступу гостя голова райдержадміністрації викликав на сцену його матусю та бабусю, подякував їм за такого чудового, вихованого молодика. А йому, в свою чергу, на згадку подарував картину та символічну фінансову підтримку.
Українська пісня та українське слово творчо і натхненно звучало з уст учасників художньої самодіяльності. Люди відпочивали, підспівували та танцювали. До речі, на площі Т. Шевченка були розташовані ігрові майданчики, де дітлахи та й дорослі могли собі знайти цікаві розваги - пострибати на батутах, пограти в цікаві ігри та багато іншого.
Україна - це наша земля, рідний край, наша країна з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, і, зрозуміло, мудрими, талановитими людьми. Це велика держава і живуть у ній різні люди. І всі вони знайшли у нашому краї свою батьківщину. Зараз же нові часи, нові завдання, нові вимоги... Незалежність України дає можливість кожному з нас стати справжнім господарем своєї землі.





Немає коментарів:

Дописати коментар