суботу, 1 грудня 2018 р.

Сесія Білокуракинської районної ради

У залі засідань Білокуракинської районної ради відбулась 38 своя районної ради сьомого скликання. Сесію відкрив голова районної ради Костянтин Бондаренко. Прозвучав Гімн України. У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Іванюченко та запрошені сільські та селищні голови, заступники голови райдержадміністрації, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники ряду підприємств, установ району та ін. Сесія районної ради проходила згідно з регламентом районної ради 7 скликання та згідно затвердженого порядку денного.
На початку сесії голова районної ради та голова райдержадміністрації вручили Подяку депутату районної ради В’ячеславу Шипілову за активну громадянську позицію, вагомий особистий внесок у розвиток фізкультури та спорту в районі та досягнення високих спортивних результатів.
Про стан зайнятості та праці населення у Білокуракинському районі присутніх інформувала начальник управління соціального захисту населення РДА Наталя Бойко. Вона зазначила, що протягом січня-жовтня 2018 року в районі створено 100 нових робочих місць, що складає 77% від запланованих показників. Аналізуючи показники по створенню нових робочих місць у поточному році можна зробити висновок, що найбільше створено робочих місць за рахунок осіб, які зареєстровані як суб'єкти підприємницької діяльності, де створено 74 нових робочих місця, за рахунок укладених трудових договорів з фізичними особами-підприємцями - 22 робочих місця; 4 нові робочі місця створено юридичними особами та укладено трудові договори з 4 найманими працівниками. Найбільший відсоток створених нових робочих місць від загальної кількості складає заняття торговельною діяльністю (50%), 16% - транспортні послуги, 25% - інші послуги (фінансова діяльність, надання комп'ютерних послуг, виробництво одягу, салони краси, перукарні, фотопослуги та ін.).
Про виконання районного бюджету за 9 місяців 2018 року доповіла начальник управління фінансів районної державної адміністрації Антоніна Гончар. Також на цій сесії депутати внесли ряд змін та доповнень до районного бюджету на 2018 рік. Депутати затвердили Програму розвитку місцевого самоврядування в Білокуракинському районі на 2018-2020 роки (інформація голови райради Костянтина Бондаренка). Метою даної Програми є створення належних умов для ефективної діяльності депутатів, органів місцевого самоврядування всіх рівнів у районі; зміцнення матеріально-фінансової основи місцевого самоврядування; поліпшення умов для забезпечення життєдіяльності та соціального захисту населення району, надання йому соціальних послуг на належному рівні; виховання у громадян району почуття патріотизму до малої батьківщини, збереження й примноження історичних, культурно-соціальних, економічних та інших місцевих особливостей і традицій, символіки територіальних громад району.
Не оминули увагою депутати районної ради й питання надання попередньої згоди на безоплатну передачу майна зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Білокуракинського району до комунальної власності Білокуракинської селищної територіальної громади в особі Білокуракинської селищної ради та у власність Лозно-Олександрівської селищної територіальної громади в особі Лозно-Олександрівської селищної ради, що знаходиться в оперативному управлінні (на балансі) Білокуракинського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).
Керуючий справами виконавчого апарату районної ради Сергій Косяченко ознайомив присутніх з наступними питаннями, а саме: щодо затвердження технічної документації про нормативну грошову оцінку 6 земельних ділянок державної власності сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, право на які виставляється на земельні торги. Також Сергій Андрійович виступив з питаннями щодо затвердження технічної документації про нормативну грошову оцінку двох земельних ділянок, (що надаються в оренду ПрАТ «Київстар» для обслуговування базової станції мобільного зв’язку, за рахунок земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення, розташованої за межами населених пунктів, на території, яка за даними Державного земельного кадастру, враховується у Павлівській сільській раді та Дем’янівській сільській раді Білокуракинського району Луганської області. Депутати проголосували за ці питання. Деякі роз'яснення щодо земельних питань надали директор Департаменту підприємства «Луганський дослідний та проектний інститут землеустрою» Тетяна Ємельянова та начальник відділу ринку Головного управління Держгеокадастру України у Луганській області Гліб Рудь.
З питанням про звернення депутатів Білокуракинської районної ради 7 скликання до Президента України щодо негайного скасування Постанови Кабінету Міністрів України про підвищення ціни на газ для населення виступив голова постійної комісії Білокуракинської районної ради з гуманітарних питань, соціального захисту населення, охорони здоров'я, депутатської та правової політики Юрій Грибенко, але дане питання рішенням депутатів не було підтримане.
Після розгляду всіх питань порядку денного сесії та взяття до уваги зауважень, пропозицій щодо ведення сесії, 38 сесія районної ради сьомого скликання була оголошена закритою.

За матеріалами «Життя Білокуракинщини»

Немає коментарів:

Дописати коментар