суботу, 8 грудня 2018 р.

Осінні канікули у школі

Дуже змістовно та корисно пройшли осінні канікули у Курячівській ЗОШ. Так, для учнів 5-7 класів відбулася екскурсія екологічними стежинами нашого краю. Учні відвідали річку Біла, побачили витік річки, прослідкували за її руслом по селу Курячівка, досліджували стан берегів річки. В ході екскурсії було зроблено висновок: річка «волає» про допомогу у людей, бо саме вони є причиною її зменшення та захаращення. Між учнями 1-4 класів була проведена ігрова програма на свіжому повітрі, а між учнями 8-11 класів були проведені волейбольні змагання. У бібліотеці працювала «Книжкова лікарня», де діти підклеювали книжки та підручники.
У ході осінніх канікул учні 7-11 класів підготувались до олімпіади з історії, 10-11 класів - з правознавства. Учні 7-11 класів виконували різнорівневі завдання з історії і правознавства, працювали з настінними та контурними картами, історичними документами. Вгадували історичну особу за описом, виправляли помилки у тексті, розставляли події в хронологічній послідовності, розглядали ситуації з правознавства тощо.
Також був проведений захід «Кольорова мозаїка». Діти за власним задумом виготовляли поробки в техніці паперової мозаїки. Найбільше робіт учні присвятили темі осені. Потім була організована виставка робіт під назвою «Бавить барвами і плодом світ осінньої природи».
Між учнями 5-7 класів був проведений квест «Гра - це життя». Учні відвідали станції: «Зрозумій мене», «Спортивна», «Пізнайко», «Вітамінка». На завершення квесту було проведено естафету. Всі учні активно брали участь у змаганнях.
На канікулах працював танцювальний гурток «Грація». У годину дозвілля провели гру «Найрозумніший» для учнів 8-11 класів. Для них були проведені вікторини, ребуси, різноманітні головоломки.
Діти молодших класів брали активну участь у виготовленні казкових персонажів з пластиліну та природного матеріалу. Цікаву композицію до казки «Колобок» виконали учні 2 класу. Учні 3 класу виготовили аплікацію до казки «Солом’яний бичок». Четвертокласники ліпили з пластиліну героїв казки «Рукавичка».
Вчителями української мови та літератури для учнів 5-10 класів були проведені заняття з підготовки до олімпіади з української мови та літератури. Відбулись також засідання методичних комісій.
Учні 7-8 класів разом з В.П.Хорольською на осінніх канікулах попрацювали в комп'ютерному класі за темою «Створення інтерактивних презентацій», а саме імітували роботу світлофора та годинника засобами програмного середовища «Microsoft Power Point 2010». Для учнів молодших класів була проведена розважальна програма «Веселі нотки». Тут діти співали пісні, та вгадували за мелодією назву пісні. Дуже швидко пролетіли осінні канікули, тож учні включились знову у навчальний процес.

За матеріалами "Життя Білокуракинщини"

Немає коментарів:

Дописати коментар