суботу, 13 жовтня 2018 р.

Статистика пожеж на Білокуракинщині за 9 місяців 2018 року

За 9 місяців 2018 року на території Білокуракинського району зареєстровано 67 пожежі, якщо в порівнянні з даним періодом 2017 року - 86 пожеж. Під час пожеж знищено та пошкоджено 18 будівель. Матеріальний збиток склав 504 тисячі гривень, а врятовано майна на 16 мільйонів 350 тисяч гривень. Причина пожеж - необережне поводження з вогнем (53), пустощі дітей з вогнем (1), занесення стороннього джерела запалення (1), необережне поводження з вогнем під час паління (2), коротке замкнення електромережі (7), порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації печей (2), порушення правил пожежної безпеки під час розведення багаття (1). На пожежах загинуло 2 людини.
У зв’язку з цим нагадуємо елементарні правила пожежної безпеки в побуті: не паліть у ліжку; використовуйте для обігріву помешкань тільки сертифіковані електрообігрівачі; слідкуйте за станом та справністю електромережі; дотримуйтесь правил пожежної безпеки при використанні індивідуальних систем опалення та систем пічного опалення; не залишайте без нагляду увімкненими в електромережу обігрівальні прилади, телевізори, праски; намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.
Дорослим слід пам'ятати, що безпека дітей залежить від їх виховання та свідомого ставлення до елементарних правил пожежної безпеки. Не залишайте дітей без нагляду, тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях, розповідайте їм про небезпеку, яку приховує у собі вогонь.
Майже кожній пожежі можна запобігти. Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення.
Пам'ятайте: лише виконання елементарних правил пожежної та особистої безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

А.ОГІЄВИЧ, начальник Білокуракинського МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області, майор служби цивільного захисту

Немає коментарів:

Дописати коментар