суботу, 20 жовтня 2018 р.

День працівників освіти у Білокуракинському аграрному ліцеї

Білокуракинський аграрний ліцей, село Паньківка
До професії вчителя з повагою ставилися в усі часи, мабуть тому, що вчитель - це не просто високоосвічена людина, а, насамперед, той, хто вміє передати свої знання іншим, пояснити незрозуміле, знайти ключ до здібностей кожного учня, бути витриманим, терпеливим, дружелюбним, толерантним. Вчитель - це добрий чарівник, який творить чудеса, вкладаючи в учнів свої знання і частинку своєї душі, вчить розпізнавати добро і зло, щирість і підступність, бути співчутливим до чужого горя, уважними до слабких і немічних, милосердними до тих, хто потребує допомоги. Саме такі викладачі і працюють у Білокуракинському професійному аграрному ліцеї. Це люди, які допомагають учням пізнавати світ день за днем. Вони не тільки вчать історії та фізики, не тільки азам вибраної професії, вони докладають чимало зусиль, щоб учні були дружними, ввічливими, старанними, розвивали свої таланти. Кожен працівник ліцею - надзвичайно важлива людина в житті учнів.
Напередодні свята традиційно учні ліцею з великою повагою та любов'ю поздоровили своїх викладачів, майстрів виробничого навчання, всіх наставників з Днем працівників освіти, запросивши на літературно-музичне свято вокальним ансамбль «Вербиченька» Паньківського сільського клубу. Завжди головним осередком активного життя в селі був звісно ж клуб - місце, де можна не тільки відпочити, а й зустрітися з цікавими людьми, відвідати бібліотеку, послухати спів талановитих співачок - Н.А.Бондаренко, Г.А.Оселедько, К.П.Лавренко, О.О.Світличну, які люблять своє село та прославляють його своїм співом. В усі часи люди співали пісні, в які вкладали свої почуття, думки, надії та хвилювання. Пісня не тільки береже те, що важливо для людини, а ще й веселить її, лікує душевний біль. Такі пісні і заспівали чарівні жіночки, голоси їх неповторні, вразливі своєю мелодійністю, це спів, від якого віяло пахощами землі, духмяним хлібом і джерельною водою, всі вони з різними культурними уподобаннями, але їх єднає велика людська щедрість, духовна наснага і доброта, бажання творити, множити, зберігати та передавати молодому поколінню давні традиції українського села, вони не байдужі до долі освіти та шанують працю вчителів.
Не знайти в цілому світі таких слів, які б змогли повною мірою висловити величезну подяку працівникам ліцею від вдячних учнів: Лілія Решетняк, Дмитро Куделя, Валентина Лебєдева, Анастасія Бобришева, Дана Луб'яна в своїх віршованих поздоровленнях побажали всім: «Щастя! Здоров'я міцного! Учнів вдячних! Сонячних ранків! Променів сонця у кожне віконце! Ніжної ласки, душевної казки! Щастя без ліку! І довгого віку!».
Нехай всіх вас цінує керівництво, поважають колеги, розуміють учні, дуже люблять рідні і близькі люди. Добра, натхнення, творчості, світла вам, шановні працівники освіти. Зі святом!

Адміністрація Білокуракинського професійного аграрного ліцею

Немає коментарів:

Дописати коментар