суботу, 6 жовтня 2018 р.

Розпочато черговий призов

На підставі Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» та Указу Президента України №33/2018 від 15 лютого 2018 року «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році» з 01 жовтня 2018 року розпочато призов на строкову військову службу восени 2018 року на території Білокуракинського району громадян 1998 року народження, яким у період призову виповниться 20 років, а також громадян 1991-1997 років народження, які втратили право на відстрочку від призову на СВС.
Згідно ст. 65 Конституції України, кожен громадянин України повинен захищати Вітчизну, незалежність та територіальну цілісність України. Громадяни призиваються на строкову військову службу відповідно до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», але під час проведення призову виявляється, що велика кількість юнаків призовного віку не з'являються за повістками до військових комісаріатів, тим самим порушують вимоги чинного законодавства.
Закон України «Про військовий обов'язок і військову службу» здійснює правове регулювання відносин між державою і громадянами України у зв'язку з виконанням ними Конституційного обов’язку щодо захисту Вітчизни. Стаття 15 даного Закону говорить: після набрання чинності Указом Президента щодо проведення чергового призову у разі, якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов'язані з'явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову.
Згідно ст. 68 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» у Білокуракинсько-Троїцькому об’єднаному районному військовому комісаріаті проведена робота по виявленню юнаків, які неодноразово ухилялись від призову на строкову військову службу, на яких оформлені та направлені особові справи до відповідних правоохоронних органів для подальшого притягнення їх до відповідальності, або на них накладено адміністративні штрафи у розмірі 119 гривень.
Звертаємо увагу: у військкоматі іде підготовча робота до утворення єдиного реєстру досудового розслідування (ЄРДР) громадян, які ухиляються від призову на строкову військову службу. Громадяни, які включені до ЄРДР, не зможуть покидати територію України, скористатися послугами соціальних служб, будуть перевірятися щодо включення до ЄРДР при прийомі на роботу.
Громадяни України, які будуть призиватися на строкову військову службу восени 2018 року, до виконання бойових завдань у зоні антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях залучатись не будуть. Документально це визначено в рішенні Ради національної безпеки і оборони України від 28 серпня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності», уведеного в дію Указом Президента України від 24 вересня 2014 року №744.

О.Юхнов, т.в.о. начальника відділення комплектування Білокуракинсько-Троїцького ОРВК, старший лейтенант

Немає коментарів:

Дописати коментар