суботу, 6 жовтня 2018 р.

Наша сила – в єдності! В Білокуракине відзначили День селища!


Нещодавно на території Білокуракинщини відбулась знакова подія. Масштабно і урочисто, різнопланово і цікаво, гучно і весело відзначили День селища Білокуракине та 3-ю річницю утворення Білокуракинської ОТГ.
На центральній площі ім. Т. Шевченка відбулися святкові заходи, присвячені цим подіям. Кожне місто, селище чи село - це як маленька держава зі своєю історією та традиціями. Білокуракинщина гарна у будь-яку пору року: і коли квітує весняний розмай, і коли землю золотом вкриває чаклунка-осінь. Саме такої романтичної осінньої пори на свято зібралися як жителі Білокуракинської ОТГ, так і всього району й інших районів області, а також запрошені гості.
Справжнім скарбом нашої землі є люди - скромні і працьовиті, щедрі на хліб і пісню. Багато осіб вписали свої імена в біографію селища Білокуракине, вони принесли своїй малій Батьківщині шану й повагу. Ми повинні пишатися історичним минулим нашого рідного краю, адже це наш отчий дім. І, щоб не трапилося, куди нас не занесла б доля, у нашому серці воно залишиться назавжди. Тож, хоч і роботи в осінню пору вистачає, люди залишили домашні клопоти і пішли до осередку культури, аби поспілкуватися з односельцями, дізнатися про успіхи та добрі справи на території громади, побачити виступи артистів і, зрештою, відпочити душею від повсякденних турбот.
На урочистому відкритті свята були присутні наступні представники місцевої влади та гості заходу: голова Білокуракинської об’єднаної територіальної громади Сергій Сірик, заступник голови райдержадміністрації Наталя Вервейко, заступник голови районної ради Наталя Літвінова, народний депутат Верховної Ради України 4-го скликання, почесний громадянин Білокуракинщини Микола Галочка, директор Асоціації органів місцевого самоврядування в Луганській області Сергій Тихановський, консультант центру сприяння розвитку місцевого самоврядування Луганської області Дмитро Дрожин, член правління Агенції економічного розвитку Слобожанщини Федор Левчук, представник Луганського регіонального відділення Асоціації міст України Вікторія Ярова, помічник-консультант народного депутата України В.С.Курила Валерій Чайка, директор Білокуракинського елеватора Микола Віхров та настоятель Свято-Тихонівського храму, благочинний Білокуракинського церковного округу Сєвєродонецької єпархії, архімандрит Володимир (Могильний). Вони щиро побажали присутнім здоров’я, радості, відмінного настрою і Божої благодаті, миру, злагоди, успіху у всіх справах кожній родині, а рідному селищу - процвітання. Відзначили, що історія селища Білокуракине овіяна прекрасними легендами, адже це надзвичайно мальовничий куточок Луганщини з багатим і цікавим літописом, у якому чимало героїчних сторінок. Також подякували мешканцям громади за їх невтомну працю на благо малої Батьківщини.
Хвилююче та урочисто залунав голос ведучої Ніни Ланіної, яка оголосила захід відкритим. З нагоди святкування Дня селища Білокуракине та третьої річниці утворення Білокуракинської об’єднаної територіальної громади за активну життєву позицію грамотами-подяками та подарунками було нагороджено такі колективи: ПрАТ «Агротон», Свято-Тихонівський храм, храм Святих Царствених Страстотерпців, Центральну районну лікарню, Білокуракинський районний Будинок культури ім. Т. Шевченка, відділ освіти Білокуракинської селищної ради, ДНЗ «Сонечко», ДНЗ «Берізка», Білокуракинські ЗОШ №1 та ЗОШ №2, Білокуракинський Центр зайнятості населення, Пенсійний фонд, ФОП «Гойдіни», обласний Будинок-інтернат для людей похилого віку та інвалідів, а також Олександра Ставицького, Василя Мітіна, Олексія Баранова та Олександра Свинаренка. Почесною грамотою Луганської облдержадміністрації за активну громадську позицію, багаторічну сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток журналістики Білокуракинського району та з нагоди 85-річчя від дня заснування газети нагородили заслуженого журналіста України, головного редактора районної газети «Життя Білокуракинщини» 1985 – 2015 років Миколу Коваля. Подякою голови райдержадміністрації, голови районної ради та голови Білокуракинської ОТГ за об’єктивне висвітлення діяльності органів виконавчої влади і місцевого самоврядування району, сумлінну працю, активну громадську позицію нагородили головного редактора приватного підприємства редакція газети «Життя Білокуракинщини» Альону Чорнуху, а також подякою Білокуракинського селищного голови за плідну співпрацю, особистий внесок у розвиток та процвітання селища Білокуракине, високий професіоналізм, активну життєву позицію та з нагоди 85-річниці утворення газети «Життя Білокуракинщини» був нагороджений колектив приватного підприємства редакція газети «Життя Білокуракинщини». 

За зразкове утримання торгівельних точок та прилеглої території цінними подарунками нагородили фізичних осіб-підприємців: Сергія Ківшаря та В’ячеслава Чумаченка. За активну життєву позицію, значну допомогу в проведенні робіт з благоустрою та озеленення територіальної громади цінними подарунками були нагороджені: Валерій Марківський, Олександр Дьяченко, Владислав Іванюченко, Олексій Шандра, Федір Нагорянський. За значну допомогу в проведенні робіт з благоустрою та озеленення Білокуракинської ОТГ цінні подарунки вручили робітникам з благоустрою: Любов Варченко, Сергію Терещенку, Анатолію Скороход, Валерію Бондаренку, Віктору Акімову, Людмилі Двохіменній, Галині Огурцовій, Тетяні Пікузі, Галині Майстренко, Надії Гороховацькій, Ользі Тимофєєвій, Ользі Вергуленко, Андрію Божко, Михайлу Фоменку, Сергію Терещенко та Олександру Хрипуну; косарям: Валерію Стасюку, Миколі Двохіменному, Миколі Верецуну, Сергію Ведмеденку, Максиму Зінченку, Сергоію Гороховацькому, Михайлу Міщенку, Віталію Коробкову та Руслану Скорікову; водіям громади: Юрію Атаманському, Олександру Дубровіну, Олександру Міляєву, Анатолію Кононенку, Олександру Корнієнку, Володимиру Оселедьку; електрикам: Юрію Міляєву, Ярославу Фоменку, а також інженеру КП «Білокуракине-комунсервіс» Миколі Нехаєнку та спеціалісту з благоустрою та екології Білокуракинської селищної ради Сергію Рожку. За значну допомогу в проведенні робіт з благоустрою дитячих майданчиків було нагороджено: кв. Миру - Андрія Рогозяна, Сергія Базюка, Віктора Бармета, Анатолія Огієвича; вул. Підгірна - Володимира Вервейка, Олександра Ворочка; по вул. Тимірязєва - Євгена Григоренка та Ірину Кійко. Грамотами за надання допомоги та вагомий внесок у розвиток громади нагородили: директора Цілуйківського СБК Валентину Дьяченко, Віктора Бондаренка, Сергія Васильченка, Володимира Гребенюка та Андрія Крючкова. А також нагородили цінними подарунками туристичний велоклуб «Караван» під керівництвом Олександра Болкуна та Альони Запари і ЖФК «Кобра» під керівництвом Анатолія Кривулі.
Маленькі іменинники теж не залишилися без уваги, тож іграшки отримали: Михайло Письменний, Максим Бондаренко, Єлизавета Токаренко, Єлизавета Чорнуха та Дмитро Ткаченко. За зразкове утримання присадибних ділянок та прилеглої території цінними подарунками нагородили: Тетяну Теряєву, Надію Івахненко, Людмилу Малюк, Ольгу Дудек, Лідію Писаренко, Людмилу Котишевську, Олену Хачатурову, Анатолія Васильченка, Світлану Васильченко, Поліну Курочку, Валентину Зеленську, Людмилу Коряк, Людмилу Головко, Людмилу Шуть, Світлану Лемешко, Наталію Подолюх, Віру Бикову, Ольгу Марченко, Надію Ковтун, Наталію Сікарєву та Лідію Борисову.
По завершенню урочистого відкриття свята місцеві мешканці та гості селища мали змогу серед різноманіття цікавих, захоплюючих та різнопланових програм обрати собі за смаком. Містечко майстрів люб’язно відкрило свої двері для всіх. Кожен бажаючий міг відвідати виставку-ярмарку народно-прикладного мистецтва та виставку народних страв, яку представляли: Білокуракинська ОТГ, Білокуракинська РДА, АТ «Ощадбанк», відділ освіти райдержадміністрації, відділ освіти Білокуракинської селищної ради, школи громади, дошкільні навчальні заклади, Білокуракинська ЦРЛ, КНП «Білокуракинський РЦ ПМСД», Білокуракинська дільниця «Новопсковміжрайгаз», районний центр зайнятості населення, КУ «Центр надання соціальних послуг» Білокуракинської ОТГ, місцеві талановиті особистості, а також села, що входять в громаду та населені пункти району. Свої смаколики та сувенірну продукцію презентував і колектив приватного підприємства редакція газети «Життя Білокуракинщини». З нагоди святкування свого 85-річчя тут можна було отримати цукерку з передбаченням, смачний пряник, сувенірну продукцію та багато цікавого. Учасники ярмарки заповнювали свої столи дивовижним різноманіттям цікавих кулінарних шедеврів, віртуозно виконаними виробами ручної роботи, навіть пісні лунали з метою найкращої презентації. Також можна було відвідати виставку-продаж продуктів бджільництва «Білокуракинщина медова»: бджолиний пилок, прополіс, бджолиний мед, сотовий мед. Свої вироби презентували Андрій Колєснік (с. Курячівка), Ігор Підкуйко (с. Луб’янка), Владислав Кравцов (с. Нещеретове), Леонід Широкий (с. Коноплянівка) та Олег Забайрачний (с. Бунчуківка).
Для дітлахів цього дня працювали дитячі майданчики, батути, дитяче караоке, майстер-класи, солодка вата, попкорн та фото-зона. Всі охочі мали змогу поласувати безкоштовними польовою кашею, яку готували Любов Варченко, Тетяна Пікуза, Людмила Двохіменна, Михайло Міщенко та ухою, приготуванням якої займалися Надія Гороховацька, Ольга Тимофєєва, Інна Лавренко та Валерій Стасюк.
Головне дійство – святковий концерт з нагоди Дня селища та третьої річниці утворення громади традиційно зібрав чимало глядачів. Концертну програму прикрасили милозвучними українськими піснями народний ансамбль народної пісні «Золота осінь. Всім присутнім подарували гарний настрій та свої вітання творчі колективи: народний фольклорний ансамбль «Берегиня», народний ансамбль «Заїчанка», вокальний ансамбль «Гармонія», вокальний ансамбль «Відрада», народний вокальний ансамбль «Вербиченька», вокальні ансамблі «Чарівниці», «Гарний настрій» та «Слов'яни». Оплесками супроводжували глядачі танцювальні номери старшої групи «Смайлики» ДНЗ «Сонечко», танцювального колективу «Конфеті-денс», танцювального колективу «Дем’яночка». Пісенні композиції презентували Неля Грекова, Володимир Хоружий, Ольга Лисиця, Євгенія Білоус та Галина Пєкалєва.
Справжні, міцні, наче скеля, могутні, наче багатовікові дуби та незламні, наче сталеві прути, чоловіки не перевелись на Білокуракинщині і всі в цьому мали змогу переконатися під час змагань «Богатирські ігри». Присутні на площі з захопленням вболівали та підтримували учасників. За підсумками перше місце здобула команда освітян, а саме Дмитро Іванов та Олексій Гринько, а друге місце посіла команда військкомату, до складу якої увійшли Артем Береза та Валерій Піддубний.
Відбулося нагородження переможців конкурсу вишиванки під назвою «Чарівна краса вишиванки». Тож, за підсумками конкурсної комісії, було визначено переможців у номінаціях: краща жіноча вишиванка - Ольга Сорочинська, краща чоловіча вишиванка — Віталій Малик, краща дитяча вишиванка - Соломія Іщенко, краща сімейна вишиванка - сім’я Королькових та сім'я Вервейко: донька Анна та мама Ніна.
Ввечері на всіх чекала запальна дискотека від діджеїв з м.Харків - Dj Denison & McTache. Тим часом святкування підійшло до кінця та гарним фіналом вечора став феєрверк, який яскравими спалахами освічував повну площу людей і був придбаний завдяки почесному громадянину Білокуракинщини Олександру Михайлику. День селища та річниця утворення Білокуракинської ОТГ порадували білокуракинців та гостей своєю різноманітною культурно-спортивно-розважальною програмою.
Білокуракинщина - особливий край, який славиться своїми трудовими і культурними традиціями, край, в якому живуть сиві і талановиті люди. Саме їх працьовитими руками створюється економічна міць краю, а щирими серцями і світлим розумом примножуються духовні і культурні цінності. Це люди, які закохані у свою землю. Вони вражають щирим почуттям гордості за свою маленьку Батьківщину і докладають чимало зусиль, щоб зробити її ще прекраснішою.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар