суботу, 6 жовтня 2018 р.

День ветерана

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, а в Україні і День ветерана. Цей день - на лише можливість нагадати всім про людський обов'язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства, це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.
У районі проживає 10632 пенсіонерів та громадян похилого віку. Усі зазначені категорії населення відповідно до чинного законодавства отримують різні види пільг та компенсацій, а саме: на оплату житлово-комунальних послуг, на санаторно-курортне оздоровлення, на пільговий проїзд залізничним транспортом.
У цьому році управлінням соціального захисту населення перераховано підприємствам-надавачам житлово-комунальних послуг кошти в сумі 32272 тис. грн., за пільговий проїзд залізничним транспортом перераховано кошти в сумі 12,6 тис. грн., оздоровлено в санаторно-курортних закладах 11 ветеранів війни, видано 71 направлення для забезпечення осіб з інвалідністю протезно-ортопедичними виробами, видано 52 одиниці засобів реабілітації, 5 осіб з інвалідністю отримали компенсацію на санаторно-курортне оздоровлення в сумі 2,2 тис. грн.
Кожен рік до 5 травня проводяться заходи зі вшанування ветеранів війни, виплачується одноразова грошова допомога. У 2018 році 822 ветерана війни отримали грошову допомогу на суму 1007,4 тис. грн.
На території району діє Білокуракинський обласний будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів, який задовольняє потреби у стаціонарному влаштуванні мешканців області. Цього року сім осіб похилого віку влаштовано до будинку-інтернату на постійне місце проживання.
Рішенням сесії районної ради затверджена «Комплексна районна програма соціального захисту ветеранів війни, праці, військової служби, пенсіонерів та громадян похилого віку». Метою Програми є зменшення соціальної напруги та поліпшення умов життя ветеранів усіх категорій, шляхом захисту їх у правовій, соціальній і культурній сферах.
Бажаємо всім ветеранам та громадянам похилого віку міцного здоров'я, довголіття, миру та злагоди у ваших родинах.

Н.ЛЯШЕНКО, начальник відділу УСЗН

Немає коментарів:

Дописати коментар