суботу, 6 жовтня 2018 р.

Відзначаємо День села – вся округа весела

З широким розмахом відсвяткувало своє 255-річчя село Олександропіль Білокуракинського району. Це свято у нас відзначають яскраво, з розмахом і весело. Так було і цього разу: і селяни, і гості погуляли від душі.
На площі, біля школи, дітлахів чекали веселі розваги, а дорослих духмяні шашлички. Велика подяка керуючому Північним регіоном ПрАТ «Агротон» О.В.Баранову за фінансову підтримку. Завдяки йому дітлахи мали змогу безкоштовно веселитися, стрибати на батуті скільки душа забажає. І куди не поглянь: щасливі обличчя людей, які на один день відволіклись від постійних сільських турбот.
Святкова частина розпочалась о другій годині дня. Ведучі програми - бібліотекар Світлана Кіндратенко та Світлана Яружна разом з глядачами відправились на уявному лайнері «Серце Олександрополя» в круїз по життєвому морю, морю привітань та подарунків, відпочинку та гарного настрою.
На свято завітали почесні гості: голова Білокуракинської селищної ради Сергій Сірик та начальник відділу культури Білокуракинської селищної ради Володимир Аполлонов. Староста села Марина Хоружина та Сергій Сірик привітали всіх мешканців з ювілеєм рідного села. Далі кращі з кращих виходили на сцену, де в урочистій обстановці отримали подарунки. Серед нагороджених - довгожителі села В.І.Лісницький, О.С.Соколова, М.Г.Дейко. Дружніми аплодисментами вітали Валерія Сергієнка та Катерину Білу, які отримали звання «Людина року 2018 села Олександропіль». Не забули про тих, хто в цьому році святкує срібне весілля, а також молодят, молодих батьків та новонароджених.
«Хто гарно працює, повинен відпочити», - так вирішило керівництво села і організувало для селян таке гуляння. Адже головне надбання села - це люди, а в Олександрополі живуть славні трудівники. Кошти для придбання подарунків виділила Білокуракинська ОТГ.
Церемонію нагородження супроводжували концертні номери. Веселими, запальними піснями вітали односельчан Я.Заїка, К.Коваленко, В.Олійник. Дуже сподобався всім виступ артистів районного Будинку культури Ольги Лисиці та Володимира Хоружого.
Привітати сусідів зі святом приїхали солісти та жіночий колектив «Білі роси» з села Тимошине під керівництвом директора Будинку культури Ірини Горбенко. Жителі села насолоджувались чудовими виступами артистів. Після концерту всіх запросили поласувати смачнючою польовою кашею. Ввечері на молодь чекала дискотека. Свято закінчилося, а зранку почались трудові будні...
Село Олександропіль - наш дім, наше коріння і доля, наша кровність і материнська пісня. Наше село - розбуджені досвітки, духмяні пахощі літа. Тут живе наше дитинство, це частина нашого серця. Воно наша сповідь і турбота, і безтурботність теж. Рідне село - це ми з вами, це наша Україна-мати.

С. КІНДРАТЕНКО, бібліотекар Олександропільської б/ф №2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар