суботу, 17 листопада 2018 р.

Agricom Group вже завершив збиральну кампанію-2018

Національна агропромислова група Agricom Group, яка обробляє землі Марківського, Новопсковського, Троїцького та Білокуракинського районів Луганської області, що об'єднані в Білокуракинський територіальний кластер, де директором є Станіслав Стешенко, вже завершив збиральну кампанію-2018. Також до складу Agricom Group входять і підприємства на Чернігівщині, Житомирщині і в місті Києві, де розташований Головний офіс. Слід зазначити, що ключовими бізнес-напрямками діяльності компанії є: рослинництво, зберігання зернових та олійних культур, виробництво і торгівля крупами, пластівцями і т.д. Група включає в себе успішні підприємства, а на території Луганщини це: «Прогрес», «Партнер», «Оріон», «Зоря» та «Закотницьке» - визнані лідери своїх ринків, що володіють значним технологічним потенціалом і кваліфікованим персоналом.
Так як працівники вищезазначених підприємств вчасно провели посівну кампанію, внесли добрива, тому й отримали досить високі результати урожайності. Збір врожаю зернових культур проведено на загальній площі 7900 га. Зокрема, вже зібрано: озимої пшениці на площі 7300 га з середньою врожайністю 35 ц/га; соняха на площі 6501 га з середньою врожайністю 25 ц/га; нуту на площі 50 га - 20 ц/га, кукурудза - 1300 га - 53 ц/га, рапс - 1600 га - 18 ц/га, гірчиця з площі 50 га - 12 ц/га, сочевиця - 300 га - 20 ц/га.
Одразу після збирання урожаю відбувається підготовка площ до майбутнього посіву озимих культур під урожай 2019 року, на сьогоднішній день вже посіяна озима пшениця на площі 3800 га.
Висока продуктивність кампанії забезпечується використанням інноваційних технічних засобів. Наприклад, Білокуракинський кластер агропромислової групи Agricom Group єдиний в Луганській області вирощує кукурудзу за технологією системи зрошення. До речі, кукурудза є однією з основних зернових культур як в Україні, так і у всьому світі і інтенсифікація технології вирощування цієї культури дає змогу отримати високі врожаї і, відповідно, прибуток.
Втім, це не єдина сучасна технологія, яка успішно працює на підприємствах Agricom Group. У компанії використовуються пристрої GPS-моніторингу сільськогосподарської та автомобільної техніки. Це дозволяє не лише відслідковувати транспорт і агрегати, але й з математичною точністю вираховувати найкоротші маршрути, що в результаті забезпечує економію і пального, і часу, який під час збору врожаю на вагу золота.
А також Білокуракинський кластер Agricom Group має досить великий тракторний парк, бо саме за допомогою нього виконуються майже всі сільськогосподарські роботи, пов'язані з вирощуванням сільськогосподарських культур (основний обробіток ґрунту, посів, догляд за посівами, значною мірою участь у збиранні врожаю). Хотілося б ще сказати, що компанія має 2 трактори та самохідний обприскувач на авіапілоті. Вони обладнані панеллю дистанційного керування, системою автономного пересування і датчиками, що зчитують показники робочих систем. Незважаючи на брутальний зовнішній вигляд, трактори вельми делікатні і здатні попередити операторів про перешкоду або оповістити про ту чи іншу несправність.
Крім цього, господарство активно використовує новітні засоби захисту рослин на всіх етапах польових робіт. Використання різноманітних препаратів дає змогу вберегти врожай від шкідників, хвороб та значно підвищити врожаї. Високотехнологічні рішення підвищують результативність агрозаходів, що забезпечує ефективність ведення агробізнесу на підприємствах групи у відповідності з найкращими світовими стандартами. А це, в свою чергу, відображається на якісних та кількісних показниках сільськогосподарської продукції.
На цьогорічних показниках врожайності працівники Білокуракинського кластеру Agricom Group зупинятися не збираються, а з кожним роком планують їх тільки покращувати.

За матеріалами «Життя Білокуракинщини»

Немає коментарів:

Дописати коментар