суботу, 17 листопада 2018 р.

Обстеження умов життя домогосподарств Білокуракинщини

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ БІЛОКУРАКИНСЬКОГО РАЙОНУ!

Фахівцями відділу статистики у Білокуракинському районі протягом останніх 15 років проводяться обстеження умов життя домогосподарств (сімей) (далі УЖД), економічної активності (далі ЕАН) та сільськогосподарської діяльності (далі СГД) населення району. Основними напрямками даної роботи є отримання об'єктивної інформації стосовно життєвого рівня домогосподарств (сімей), яка в подальшому використовується для визначення прожиткового мінімуму встановлення розміру мінімальної заробітної плати, визначення розміру споживчого кошика, для розробки програм соціального захисту населення.
Обстеження були запроваджені з 01 січня 1999 року відповідно до Програми реформування державної статистики на період до 2002 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 27 червня 1998 року №971, та на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 02 листопада 1998 року №1725 «Про проведення обстеження умов життя у домогосподарствах». Упровадження цього дослідження відбулося за підтримки Світового банку та інших міжнародних організацій.
У 2004 році такі обстеження почали проводитись на території нашого району. Перша вибірка: 2004-2008 рр. було обстежено домогосподарства, які потрапили до вибірки території трьох сільських рад: Просторівської, Дем’янівської та Олександропільської. Друга вибірка: 2009-2013 рр. обстежувалися домогосподарства на території восьми сільських рад району: Курячівської, Павлівської, Червоноармійської, Бунчуківської, Дем’янівської, Олексіївської, Шарівської та Просторівської. Третя територіальна вибірка 2014-2018 рр. обстежуються домогосподарства чотирьох сільських рад: Шарівської, Мирненської (Червоноармійської), Нещеретівської та Курячівської. У поточному році обстежуються домогосподарства щомісячно по умовах життя домогосподарств - 12 сімей в сільській місцевості, по економічній активності населення - 48 сімей в сільській місцевості, по сільськогосподарській діяльності - 53 сім'ї. Відбір сімей, які беруть участь у обстеженнях проводиться Державною службою статистики України.
Згідно з Технологічною програмою державних статистичних спостережень на 2018 рік, протягом червня-серпня поточного року фахівцями з інтерв’ювання відділу статистики у Білокуракинському районі Головного управління статистики у Луганській області проведена робота по складанню списків адрес домогосподарств, які є основою для формування нових вибіркових сукупностей домогосподарств для проведення обстеження з питань УЖД та ЕАН у міських поселеннях, в даному випадку у смт Білокуракине та сільській місцевості циклу 2019-2023 років.
Нова вибірка 2019-2023 рр. вперше охоплює домогосподарства селища Білокуракине по двом вибірковим обстеженням: УЖД та ЕАН, також у вибірку потрапили домогосподарства сільських територій: Павлівської, Тимошинської, Шарівської, села Білокуракинської та Лозно-Олександрівської ОТГ.
Для того, щоб ці дослідження пройшли успішно, дуже важливо, щоб усі, хто був відібраний, брали в обстеженнях участь. Якщо ви потрапили у вибірку по обстеженню, то майте на увазі, що ваша адреса була відібрана випадково, виходячи лише з ознаки територіального розташування. Ми дуже розраховуємо на вашу допомогу, оскільки вона сприятиме кращому усвідомленню поточної ситуації та проблем у нашому суспільстві.
Запевняємо, що уся отримана від вашої родини інформація буде мати виключно конфіденційний характер, використовуватиметься тільки у зведеному вигляді у статистичних цілях. Ця інформація не буде подаватися ні в податкові органи, ні в будь-які інші організації. Таємність вашої інформації гарантується Законом України «Про державну статистику» та «Про інформацію», за порушення вимог яких працівники органів державної статистики несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.
Сподіваємося, що виходячи з розуміння важливості та необхідності отримання об'єктивної інформації про рівень життя населення та ситуацію на ринку праці ви будете брати участь в обстеженні. Щиро дякуємо тим громадянам, які на даний час обстежуються. Завдяки нашій спільній з вами праці об’єктивно оцінюється реальний стан усіх сфер життя населення району та створюється інформаційна база, що стає основою для прийняття багатьох урядових рішень.
В подальшому ця робота буде продовжуватися.

З повагою, Т.Котова, начальник відділу статистики у Білокуракинському районі

Немає коментарів:

Дописати коментар