суботу, 10 листопада 2018 р.

Змінимо країну разом

Нещодавно на територію Білокуракинщини завітала делегація зі Львівської області у складі 14 педагогів та 36 учнів із чотирьох закладів загальної середньої освіти Бродівщини Львівської області. Це представники Бродівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4, Суховільської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Галини Столяр, Дуб’євського НВК та Гаї-Дітковецького НВК. Їх гостинно зустрічали школи-партнери: Нещеретівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Павлівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Шапарівська ЗОШ І-ІІ ступенів, Курячівська ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Даний візит став можливим завдяки реалізації програми міжрегіонального співробітництва між Луганською та Львівською областями «Змінимо країну разом». За час перебування з 23 по 25 жовтня на гостей чекала досить насичена та цікава програма, яку підготували відділи освіти Білокуракинської селищної ради та райдержадміністрації.
За цей час делегація львів'ян завітала до Білокуракинського районного краєзнавчого музею, де ознайомилися з історією нашого краю. Вона представлена у трьох залах: зеленому, червоно-коричневому та блакитному. Перший розповідає про розмаїття природи Білокуракинщини, про історію заснування селища. Другий знайомить з історією краю в роки Другої Світової війни. У третій залі представлено сучасний розвиток Білокуракинщини.
Потім на подвір'ї Білокуракинської ЗОШ І-ІII ступенів №1 учні місцевої школи разом з однолітками та вчителями шкіл Львівщини висадили 20 саджанців туї. Вічнозелені деревця стануть символом єдності, взаєморозуміння, дружби та миру. Гості зі Львову протягом свого перебування на Білокуракинщині також побували в Нещеретівській, Шапарівській, Павлівській ЗОШ, Білокуракинській ЗОШ №1 та №2, де брали участь у різноманітних заходах, зокрема в тренінгах, іграх-квестах, уроках та ярмарках.
Перед від’їздом вся делегація зібралася в Будинку дитячої та юнацької творчості для підведення підсумків перебування на Білокуракинщині, переглянули презентації поїздок та концертну програму. Ведучі урочистого заходу Анна Лабузова та Олексій Баган запросили до вітального слова почесних гостей: голову Білокуракинської селищної ради Сергія Сірика, голову Білокуракинської РДА Сергія Іванюченка, в.о. Павлівського сільського голови Наталю Турбабу, начальника відділу освіти Білокуракинської селищної ради Любов Зубкову, начальника відділу освіти Білокуракинської РДА Людмилу Бончужну. Представники влади висловили щирі слова вдячності гостям та організаторам свята та зазначили, що проект «Змінимо країну разом» набирає все більших і більших обертів, а набутий досвід говорить про повноцінну духовну злуку жителів різних куточків нашої держави.
Під час концерту подяками райдержадміністрації та Білокуракинської ОТГ було нагороджено родини, які взяли на себе відповідальність та розмістили дітей-гостей у себе вдома. За свою гостинність подяки отримали родини з села Павлівка, які приймали дітей з Суховільської ЗОШ І-ІІІ ст. Це Марина та Володимир Вітри, Олена та Олександр Пугачі, Людмила та Олександр Вайленки, Наталія та Михайло Рудяшки, Людмила та Сергій Панченки. Також подяками голови райдержадміністрації та Білокуракинської селищної ради було відзначено родини з Бродівщини, які приймали наших дітей у себе. Це Володимир та Марія Худик, Андрій та Оксана Наклюцьких, Василь та Мирослава Марків, Руслана Лозова, Роман та Марія Дмитришин, Віктор та Світлана Левчук, Сергій та Ірина Олійник, Михайло та Наталія Замолінські, Юрій та Ірина Федунець, Анатолій та Леся Волощак. Гості з Бродівщини вручили подяки організаторам заходу та представникам влади району і подарували сувеніри на згадку.
Підсумковий концерт супроводжувався виступами педагогів Будинку дитячої творчості, вокального ансамблю «Барвінок», Анастасії Химченко, народного вокального ансамбль «Слобожани» та ін. Це вже стало гарною традицією обмінюватись досвідом, знаннями та враженням між Львівською та Луганською областями. Тісна співпраця переросла в щиру дружбу, що вкотре доводить, що географія - не завжди різність, роз'єднання і непорозуміння.

За матеріалами «Життя Білокуракинщини»

Немає коментарів:

Дописати коментар