суботу, 3 листопада 2018 р.

Сесія Білокуракинської районної ради

У залі засідань Білокуракинської районної ради 24 жовтня відбулась тридцять сьома сесія Білокуракинської районної ради сьомого скликання. Сесію відкрив голова районної ради K.І.Бондаренко. Прозвучав Гімн України. У роботі сесії, окрім депутатів, взяли участь голова районної державної адміністрації С.І.Іванюченко, його заступники, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники Білокуракинського відділу Старобільської місцевої прокуратури, відділу поліції, ряду підприємств, установ, організацій району. Сесія районної ради проходила згідно з регламентом районної ради сьомого скликання та згідно затвердженого порядку денного.
Про стан законності, профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Білокуракинського району доповів начальник Білокуракинського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Луганській області О.С.Кривенко. Йому співдоповідав голова постійної комісії з гуманітарних питань, соціального захисту населення, охорони здоров'я, депутатської діяльності та правової політики Ю.Г.Грибенко. Так, Олександр Сергійович повідомив, що за 9 місяців 2018 року до Білокуракинського ВП ГУНП надійшло 1639 заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. За результатами розгляду вказаних заяв за 9 місяців 2018 року до ЄРДР внесено 374 інформації про злочини. Прийнято рішення за 1265 матеріалами. На території району зареєстровано 374 злочинів: особливо тяжких - 49 (розкрито - 2), тяжких - 101 (розкрито - 59). У відділі поліції перебувало у розшуку 56 осіб, з яких безвісно зниклих - 16, злочинців - 46. Оперативними працівниками відділу поліції було встановлено місце знаходження 4 злочинців та 5 безвісно зниклих осіб. В цілому роботу Білокуракинського ВП ГУНП в Луганській області з розкриття особливо тяжких кримінальних правопорушень можна вважати задовільною. Депутати почуту інформацію взяли до відома.
Про роботу закладів освіти у Білокуракинському районі доповіла головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації І.С.Косенко. Їй слівдоповідав голова постійної комісії з гуманітарних питань, соціального захисту населення, охорони здоров’я, депутатської діяльності та правової політики Ю.Г.Грибенко. Так, Ірина Сергіївна повідомила, що освітня стратегія району спрямована на забезпечення функціонування і розвиток дошкільної та загальної середньої освіти, підвищення якості освітніх послуг з урахуванням демографічної ситуації відповідно до вимог суспільства, стану соціально-економічного розвитку, запитів громадян і потреб держави та району. На даний момент у оперативному управлінні відділу освіти райдержадміністрації знаходиться 7 загальноосвітніх шкіл, у тому числі І-ІІІ ступенів - 5, І-ІІ ступенів - 2 та 6 дошкільних закладів, з них - 2 з повним режимом перебування, 4 - з короткотривалим. 5 дошкільних закладів розміщені у школах. З цього року у системі освіти впроваджується Концепція Нової української школи, яка передбачає створення сучасного освітнього простору для учнів перших класів. Постійно йде оновлення матеріально-технічної бази шкіл. Проведено поточні ремонти шкільних автобусів. Під час підготовки до нового навчального року у всіх загальноосвітніх закладах проведено поточні ремонти за рахунок залучених добровільних внесків спонсорів та батьків, коштів з місцевого бюджету. Теплові господарства навчальних закладів підготовлені до початку опалювального сезону та видані акти стану готовності теплового господарства. Кожен загальноосвітній навчальний заклад має свою чітку систему національно-патріотичного виховання та, практично, став осередком становлення громадянина-патріота. Відділи освіти райдержадміністрації та селищної ради, заклади освіти уклали угоди про співпрацю в освітній сферах між Бродівським і Жовківським районами Львівської області. Налагодження дружніх стосунків дало вже ряд певних позитивних результатів. Основними пріоритетами на 2018-2019 навчальний рік є: підготовка до масштабної реформи середньої освіти; максимальне охоплення дітей дошкільною освітою; забезпечення інтеграції дітей з особливими освітніми потребами в освітній простір; запровадження нових підходів до роботи з обдарованою молоддю; забезпечення якісно ефективної підготовки учнів старшої школи до зовнішнього незалежного оцінювання; діяльність на подальший розвиток моделі державно-громадського управління; започаткувати роботу школи підвищення педагогічної майстерності вчителів початкових класів. Депутати почуту інформацію взяли до відома.
Про стан розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини у Білокуракинському районі доповів начальник відділу культури райдержадміністрації М.О.Лунякін. Йому слівдоповідав голова постійної комісії з гуманітарних питань, соціального захисту населення, охорони здоров'я, депутатської діяльності та правової політики Ю.Г.Грибенко. Так, Максим Олександрович повідомив, що система закладів культури, підпорядкованих відділу культури райдержадміністрації, складає 23 заклади, з них - 12 клубних установ, 11 бібліотек, де працює 52 робітника. На базі клубних закладів створені гуртки, аматорські об'єднання, колективи художньої самодіяльності та клубні формування, у яких займається близько одної тисячі чоловік. Налічується 8 ансамблів, 3 самодіяльні колективи носять звання «Народний». Основними напрямами роботи відділу культури за 9 місяців 2018 року стали: організація та координація діяльності закладів культури, надання методичної та практичної допомоги, розвиток краєзнавчої роботи, збагачення змісту та вдосконалення форм діяльності культурно-масових заходів. За 9 місяців поточного року проведено 82 святкових заходи, також проводяться дискотеки, молодь грає в шахи, більярд. Робота бібліотек із обслуговування читачів була направлена на виконання основних функцій - інформаційної, культурно-освітньої, дозвіллєвої і виховної. Перспективи розвитку культури і мистецтва: створення умов для спілкування людей у сфері дозвілля, засвоєння ними культури відпочинку; створення умов для розвитку сфери охорони культурної спадщини; оновлення бібліотечних фондів, реалізація прав громадян на доступ до інформації, знань залучених до культурних цінностей; збереження інформаційних потреб населення. Депутати почуту інформацію взяли до відома.
Про стан містобудування та житлово-комунального господарства у Білокуракинському районі доповів в.о. начальника відділу, головний спеціаліст відділу з питань житлово-комунального господарства В.О.Муравченко. Йому співдоповідала голова постійної комісії районної ради з питань комунальної власності, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту та зв'язку Т.М.Візьма. Так, Вадим Олексійович повідомив, що регулювання містобудівної діяльності на території району здійснюється відділом з питань ЖКГ, містобудування та архітектури райдержадміністрації. Містобудівна діяльність, що здійснюється на території району, відображається наступними основними напрямками: планування територій населених пунктів; забудова територій населених пунктів; ведення містобудівного кадастру базового рівня та адресного реєстру; організація діяльності містобудівної ради. На території району знаходиться 120,5 км водопроводу, 76 свердловин, 65 водонапірних башт та 1911 приватних свердловин питної води, пробурені населенням. Житловий фонд району становить 58 багатоквартирних будинків, в 44 з яких створено ОСББ. Весь житловий фонд та об'єкти соціальної сфери були переведені на індивідуальне та автономне опалення. Це 58 багатоквартирних будинків, у яких розташовано 1545 квартир, об'єкти соціальної сфери опалюються від 96 топочних та міні-котелень. Враховуючи важливість проблеми збереження енергоресурсів райдержадміністрацією спільно з Департаментом регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження було проведено енергоаудит 18 шкіл району та відібрано у конкурсному відборі школи: Павлівську, Лозно-Олександрівську, Дем'янівську та Нещеретівську. Дорожній фонд району складає 299,5 км автодоріг обласного та державного значення, які знаходяться на обслуговуванні філії «Білокуракинський райавтодор». Комунальний дорожній фонд району складає 155 км. Загальна протяжність вуличного освітлення становить 166 км. Станом на 01.10.2018 року на території району вже проведено роботи з освітлення 60% вулиць. Депутати почуту інформацію взяли до відома.
Депутати своїм рішенням затвердили районну програму забезпечення заходів проведення приписки та призову громадян України на строкову військову службу, для підготовки до вступу у вищі військові навчальні заклади, призову на військову службу за контрактом, підготовці до мобілізації військовозобов'язаних на території Білокуракинського району на 2018 рік у новій редакції. Інформувала з зазначеного питання головний спеціаліст з мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації О І.Стороженко.
Своїми рішеннями депутати внесли зміни до ряду районних програм: розвитку фізичної культури і спорту у Білокуракинському районі на 2017-2019 роки: патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2020 роки (інформував головний спеціаліст з питань молоді та спорту райдержадміністрації М.Я.Пономаренко); Культурно-мистецької програми Білокуракинського району на 2016-2018 роки (інформував начальник відділу культури райдержадміністрації М.О.Лунякін); розвитку та підтримки Комунального некомерційного підприємства «Білокуракинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2018 рік (інформував головний лікар КНП «Білокуракинський районний центр ПМСД» В.О.Лунякін).
Депутати також внесли зміни і доповнення до районного бюджету на 2018 рік (інформувала заступник начальника управління фінансів райдержадміністрації І.О.Рязанцева), а також внесли зміни до рішення Білокуракинської районної ради від 01.06.2018 №32/9 «Про надання Приватному підприємству «Редакція газети «Життя Білокуракинщини» майнового комплексу в оренду» (інформувала директор ПП РГ «Життя Білокуракинщини» А.В.Чорнуха).
Про внесення змін до складу Робочої групи з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Білокуракинського району» та про внесення доповнень до переліку нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ Білокуракинського району, яке може бути передано в оренду у 2018 році (Прим. ред.: рішення див. нижче), доповів керуючий справами виконавчого апарату районної ради СА.Косяченко. Так, рішенням депутатів було виведено зі складу Робочої групи заступника директора з навчально-виховної роботи Білокуракинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 І.М.Малик та введено до складу робочої групи у якості членів робочої групи: голову Білокуракинської районної організації профспілки працівників освіти і науки України Н.В.Білянську, керівника народного ансамблю народної пісні «Золота осінь» районного Будинку культури ім.Т.Г.Шевченка, заслуженого працівника культури А.І.Герасюту, голову постійної комісії районної ради з гуманітарних питань, соціального захисту населення, охорони здоров’я, депутатської діяльності та правової політики Ю.Г.Грибенка.
Депутати також розглянули наступні питання: про надання попередньої згоди на передачу майна зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Білокуракинського району у комунальну власність Білокуракинської селищної територіальної громади в особі Білокуракинської селищної ради, що знаходиться в оперативному управлінні (на балансі) Білокуракинського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) (доповідав директор КУ «Центр надання соціальних послуг» Білокуракинської СТГ А.В.Карпенко); про затвердження технічних документацій про нормативні грошові оцінки земельних ділянок державної власності сільськогосподарського призначення за кадастровими номерами 4420955100:02:001.0031 та 4420955100:27:001:0001 для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, право на які виставляється на земельні торги, розташованих за межами населених пунктів, на території Білокуракинської селищної ради Білокуракинського району Луганської області; про затвердження технічних документацій про нормативні грошові оцінки земельних ділянок державної власності сільськогосподарського призначення за кадастровими номерами 4420987700:02:003:0267 та 4420987700:02:001:0249, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, право на які виставляється на земельні торги, розташованих за межами населених пунктів, на території Просторівської сільської ради Білокуракинського району Луганської області (доповідав керуючий справами виконавчого апарату районної ради С.А.Косяченко). Проте, депутати більшістю своїх голосів не підтримали зазначені п’ять питань.
Взяли активну участь в обговоренні питань порядку денного сесії такі депутати: Т.М.Візьма, С.С.Перелигін, В.І.Пономаренко. Ю.Г.Грибеико, С.М.Соляний, О.В.Баранов, В.Г.Цуканова, А.Є.Ярликов. М.І.Ворочок та інші.
Після розгляду всіх питань порядку денного сесії та відсутності зауважень та пропозицій щодо ведення сесії, тридцять сьома сесія районної ради сьомого скликання була оголошена закритою.

За матеріалами «Життя Білокуракинщини»

Немає коментарів:

Дописати коментар