суботу, 15 вересня 2018 р.

НОВИЙ ФОРМАТ СВЯТКУВАННЯ 1 ВЕРЕСНЯ В БІЛОКУРАКИНСЬКІЙ ЗОШ №1

Свято 1 вересня в Білокуракинській школі №1, 2018 рік
Кожного року 1 вересня українська громадськість відзначає День знань - день початку нового навчального року. Державним святом його проголошено з 1 вересня 1984 року. Традиційно свято супроводжувалося урочистими заходами - шкільними лінійками, на яких були присутні всі учні, вчителі, запрошені гості. В суспільстві склався стереотип, що з року в рік на урочистих лінійках розповідаються вірші та лунають пісні про школу й дитинство.
Цього року в Білокуракинській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 святкування 1 вересня було зовсім незвичним. На дітей цього дня чекала маса яскравих емоцій, цікавих зупинок та смачних подарунків. На початку заходу свої слова привітання сказали голова Білокуракинської ОТГ Сергій Сірик та директор школи Олена Вашура. Вони наголосили, що цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, нових звершень, самостійного життя, набуття мудрості, доброти і людяності. Для когось цей навчальний рік буде першим, для когось - останнім чи черговим. Але день, яким він відкривається, однаково урочистий і незабутній - святковою атмосферою, барвами осінніх квітів, свіжістю оновлених класів, і, звичайно, закличним дзвоником. Також було зазначено, що на території громади створені всі умови, щоб наші діти і молодь отримували якісну і висококваліфіковану освіту. Всі першокласники Білокуракинської громади у День знань отримали подарункові шкільні набори.
Свято 1 вересня в Білокуракинській школі №1, 2018 рік
На території шкільного подвір'я були розміщені станції: «Спортивна», Співоча», «Леголенд», були окремі станції, де дітлахи мали змогу малювати на асфальті свої мрії. Всі бажаючі мали змогу зробити фото на згадку, бо було оформлено декілька фотозон.
1 вересня у цей святковий і, по суті новітній день, кожна мати чи батько, дідусь чи бабуся прокинеться як найраніше, аби неодмінно провести свою дитину до школи - якщо не за ручку, то ідучи поруч, або проведе поглядом і стоятиме довго - аж до поки видно її дитя. Це дань, який відкриває світ пізнання та сходження до одвічних життєдайних джерел цивілізації, святом молодості та надії і насамперед тих, хто вперше у житті переступає поріг школи.
У цей момент уже через роки і відстані, перегортаючи сторінки своїх школярських днів і років, так хочеться сказати, що навчання - це прихований скарб, світ знань про людей та їх оточення. Вчіться, щоб знати, діяти, жити. Упевнені, що зерна науки дадуть добрі сходи і зростуть у душах дітлахів уражаєм мудрості та натхнення. Хотілося б побажати, щоб вони росли здоровими, досягали високих результатів у навчанні та завжди були активними у громадському житті.
Свято 1 вересня в Білокуракинській школі №1, 2018 рік
 Свято 1 вересня в Білокуракинській школі №1, 2018 рік
 Свято 1 вересня в Білокуракинській школі №1, 2018 рік
 Свято 1 вересня в Білокуракинській школі №1, 2018 рік

Немає коментарів:

Дописати коментар