суботу, 8 вересня 2018 р.

ЗМІНИМО КРАЇНУ РАЗОМ

Нещодавно у рамках проекту «Розвиток співпраці ЗМІ Бродівського району Львівської області та Білокуракинського району Луганської області з метою розширення поінформованості мешканців районів-партнерів» гості з Бродівського району Львівської області завітали на Білокуракинщину. Даний проект реалізується в рамках Програми «Змінимо країну разом», яка реалізується Асоціацією «Єврорегіон Карпати - Україна» та фінансується за кошти обласного бюджету Львівської області та компанії ДТЕК.
Співпраця Бродівського району Львівської області та Білокуракинського району Луганської області триває з 2016 року. За цей час відбулося чимало спільних заходів, взаємних візитів, культурних обмінів тощо. Однак залишається багато негативних стереотипів серед мешканців даних громад, які породжені інформаційною війною та направлені проти територіальної цілісності України. Саме тому комунальне підприємство «Районна газета «Голос відродження», районна комунальна телерадіокомпанія «Броди» цього літа взяли участь у проекті «Розвиток співпраці ЗМІ Бродівського району Львівської області та Білокуракинського району Луганської області з метою розширення поінформованості мешканців районів-партнерів», де партнером виступає приватне підприємство редакція газети «Життя Білокуракинщини». До складу делегації почесних гостей увійшли: голова Бродівської районної ради Євген Швед, головний редактор ТРК «Броди» Володимир Булишин, головний редактор газети «Голос Відродження» Надія Забокрицька, журналіст ТРК «Броди» Наталія Замрій.

В перший день перебування делегація відвідала Білокуракинську центральну районну лікарню, де їх гостинно зустрічав колектив лікарні на чолі з головним лікарем О.М.Данилком. Гості зі Львівської області приїхали не з пустими руками і вручили закладу гуманітарну допомогу: ліжка, інвалідні візки, гінекологічне крісло, матраци та інше. Потім делегація з ознайомчою екскурсією побувала в Павлівській ЗОШ.
Другий день у гостей був не менш насиченим, вони взяли участь в урочистостях на території смт Білокуракине до Дня Державного Прапора, відвідали деякі школи Білокуракинської ОТГ, оглянули дитячі садочки «Сонечко» та «Берізка». Потім в другій половині дня вони попрямували до Марківщини, де їх вітали голова Марківської райдержадміністрації Ігор Дзюба, перший заступник голови райдержадміністрації Олена Цовма та голова районної ради Андрій Лигута.
Зустрічали гостей в історичному центрі Марківки з короваєм, як годиться на українській землі. Далі почесна делегація попрямувала визначними місцями селища. Перша зупинка - Марківський сироробний завод, де всі мали змогу детально ознайомитись з технологією виробництва та безпосередньо продукцією, візитної картки Марківської землі - багатим асортиментом сирів. Далі свої двері ласкаво відчинив селищний стадіон «Нива». Гості оглянули тренажерний та зал для греко-римської боротьби. Дитячий садочок №1 «Теремок» на чолі з завідуючою Тамарою Чистоклєтовою запросив гостей на затишну виставу у світлицю закладу. Дуже глибоко й щиро актори-аматори донесли глибину українського побуту до сердець виключно всіх гостей садочка. Далі делегація попрямувала до новоствореного ЦНАПу, де директор Світлана Мальцева ознайомила присутніх з переліком послуг, які надає даний заклад. Завершився дружній візит у районній центральній бібліотеці, де було підписано Меморандум про тісну співпрацю між Марківською райдержадміністрацією та районною радою, Білокуракинською райдержадміністрацією та Бродівською районною радою.
Третього дня делегація гостей взяла участь у засіданні круглого столу «Змінюємо Україну разом», організаторами якого були колектив ПП РГ «Життя Білокуракинщини» за участю делегації Бродівщини, делегації Марківщини, журналістів, влади, активу Білокуракинщини. Метою засідання круглого столу було обговорення перебігу співпраці засобів масової інформації Бродівського району Львівської області та Білокуракинського району Луганської області з метою розширення поінформованості мешканців районів-партнерів про особливості та здобутки суспільного життя районів-партнерів шляхом суттєвого збільшення матеріалів у засобах масової інформації районів, поглиблення міжрегіональної
співпраці, розробки та реалізації нових проектів співпраці у рамках програми «Змінимо країну разом».
Відкрила засідання ведуча заходу Олена Плужнікова. Свою запальну пісню подарувала вчитель Лозно-Олександрівської ЗОШ Тетяна Базалєєва. Зі словами привітань виступили голова Білокуракинської райдержадміністрації Сергій Іванюченко, голова Бродівської районної ради Євген Швед, голова Марківської районної ради Андрій Лигута, перший заступник голови Марківської райдержадміністрації Олена Цовма, редактор Бродівської
районної газети «Голос відродження» Надія Забокрицька та голова телерадіокомпанії «Броди» Володимир Булишин. Всі присутні наголосили, що проект «Змінимо країну разом» став для усіх міцним поштовхом до співпраці.
Також під час заходу відбулася процедура нагородження. Так, подяками Білокуракинської райдержадміністрації за відповідальну громадську позицію, підтримку дружніх взаємовідносин між Білокуракинським районом Луганської області і Бродівським районом Львівської області були нагороджені: начальник відділу освіти Білокуракинської ОТГ Любов Зубкова, журналіст ТРК «Броди» Наталія Замрій, головний редактор КП «Районна газета «Голос Відродження» Надія Забокрицька, керівник ТРК «Броди» Володимир Булишин та вчитель Лозно-Олександрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Тетяна Базалєєва. Після жвавого обговорення всіх позитивних моментів вищезазначеного проекту свій виступ подарувала Галина Пєкалєва. Ввечері цього ж дня делегація зі Львівщини відвідала Лозно-Олександрівську ОТГ, взяла участь в святкових заходах до Дня Незалежності України у смт Білокуракине.
Біля редакції газети Життя Білокуракинщини

Сподіваємося, що подальша співпраця газети «Життя Білокуракинщини», газети «Голос Відродження» та ТРК «Броди» буде тільки розвиватися та спрямовуватиметься на розширення поінформованості мешканців двох зазначених районів та інших територій про особливості та здобутки у суспільному житті районів-партнерів - Бродівського та Білокуракинського, шляхом суттєвого збільшення матеріалів у ЗМІ двох районів. Основну увагу буде сконцентровано на специфіці діяльності органів виконавчої влади і місцевого самоврядування (зокрема, щодо децентралізації), структур освіти, культури, охорони
здоров’я, молодіжного життя, охорони історико-культурної спадщини, функціонування ЗМІ, економіки тощо. Межі співпраці будуть постійно розширюватись. Адже ми «Змінюємо Україну разом»!

Біля будівлі Центру надання адміністративних послуг в Білокуракине

Немає коментарів:

Дописати коментар