суботу, 29 вересня 2018 р.

У рідній стороні, у рідного села візьмемо сили, щастя і добра

Село - це криниця нашого родоводу, наш дім, наше коріння і доля. Тут живе наше дитинство, це частина нашого серця. Як приємно прокидатися вранці під спів солов’я, спостерігати перед дощем, як ластівки літають низько над землею, коли у травні хрущі над вишнями гудуть та в тихім надвечір'ї їжаки навідуються під хатину, щоб поласувати молоком. Можна ще багато приємного говорити про село, але на часі його святкування.
Мешканці села Шапарівка, що входить до Білокуракинської ОТГ, відзначили День села. Люди з’їхались сюди не лише місцеві, а й з сусідніх населених пунктів. Народні співи, танці, конкурси та дискотека, розваг на святкуванні не бракувало. Вкотре підтвердилася істина, що кожна людина - це не відірваний від дерева листок, а продовження певного роду, дитя краю, який має свою культуру та історію. Взагалі наша земля овіяна духом свободи, окроплена кров’ю наших пращурів, рясно полита солоним потом хліборобів, прекрасна будь-якої пори року своєю особливою, лише їй притаманною красою.
Глядацький зал був влаштований в місцевому сільському клубі. Щиро
привітали із святом присутніх почесні гості: голова Білокуракинської ОТГ Сергій Сірик, староста села Шапарівка Володимир Лавренко, директор СТОВ «Прогрес» Станіслав Стешенко, начальник організаційного відділу Білокуракинської селищної ради Тетяна Рогозян, настоятель Свято-Пантелеймонівського храму отець Георгій та почесний житель села Шапарівка Іван В’ялий. Вони щиро побажали усім миру, міцного здоров'я, родинного щастя, селу - процвітання, стабільності та розвитку.
Ведучі та почесні гості свята від усього серця вітали теплими словами односельчан. Згадали старожилів, багатодітну сім’ю, наймолодшого жителя, іменинників та інших жителів громади. Під час урочистої частини їм було вручено святкові подарунки.
Пісні, вірші, гумор - аматори сцени викладалися на повну, даруючи односельчанам піднесений настрій. Не шкодуючи долонь, глядачі аплодували місцевим аматорам сцени та ВІА «Берег Душі». Дітей приваблював батут, який привезли із Білокуракиного. Біля нього шикувалися величезні черги, адже діти полюбляють цю чудову розвагу.
Слід відзначити спонсорів, які надали неабияку допомогу в організації святкування: голова Білокуракинської ОТГ Сергій Сірик, директор СТОВ «Прогрес» Станіслав Стешенко, Сергій Беденко, Олексій Беденко, Володимир Лавренко, Олексій Лавренко, Іван В’ялий та Володимир Марченко. Отож залишається побажати Білокуракинській громаді й надалі такої згуртованості, яку вони проявляють.

Немає коментарів:

Дописати коментар