суботу, 22 вересня 2018 р.

НЕЩЕРЕТОВЕ – КВІТУЧИЙ КУТОЧОК БІЛОКУРАКИНСЬКОЇ ГРОМАДИ

«Моє Нещеретове, як пісня, як казка...» - ці поетичні рядки належать поетесі нашого села Валентині Марчевській. Лірична картина поезії постає в уяві кожного, для кого Нещеретове стало рідною домівкою.
Розквітає наш край завдяки зусиллям та активності його працьовитих та небайдужих мешканців, допомоги Білокуракинської селищної ради. Крок за кроком, день за днем, поступово було виконано чималий об’єм робіт з благоустрою території села.
У парку по провулку Світлому загальними зусиллями нещеретяни створили комфортну зону відпочинку. В результаті впровадження проекту «Організація культурно-освітнього простору «МАТАЯ» (мама+тато+я)», підготованого громадською організацією «НЕЩЕРЕТІВСЬКА МРІЯ», який передбачав облаштування паркової зони та косметичний ремонт кімнати для проведення просвітницьких тренінгів, за грантові кошти Українського жіночого фонду придбано дитячий ігровий комплекс, гойдалки, карусель, вуличний тренажер, альтанку, лавки та урни для сміття. За рахунок коштів селищної ради відремонтовано пам'ятник загиблим воїнам-односельцям, укладено тротуарну плитку для майданчика під альтанку, завезено пісок та цемент для встановлення обладнання в парку, у створенні паркової зони взяли участь робітники з благоустрою, що перебувають на обліку в Центрі зайнятості та небайдужі мешканці села. Було встановлено все придбане обладнання та висаджено дерева, кущі та квіти. Тепер тут можна присісти на зручні лавочки, поспілкуватися у затишній альтанці. Маленькі нещеретяни мають змогу бавитись на дитячих майданчиках, а поруч відпочивають їхні батьки.
Територію біля сільського Будинку культур, медичної амбулаторії та адміністративної будівлі старости обладнали новими лавками та урнами для сміття, облаштовано квітник біля адмінбудівлі, що додало комфорту і естетичного вигляду оточуючому простору.
З метою залучення молоді до здорового способу життя на шкільному стадіоні було встановлено вуличні спортивні тренажери, до яких будь-який житель села має вільний доступ. Біля магазинів ведуться роботи по вимощенню тротуарів та облаштуванню квітників.
На кладовищах мешканці встановили нові столи та лавочки, дошки на які надала Білокуракинська селищна рада. Також за рахунок коштів селищної ради придбано нову бензокосу, надається пальне та необхідні запчастини, оплачується заробітна плата робітників з благоустрою, які перебувають на обліку в районному Центрі зайнятості, це В.Д.Педько, М.С.Новікова, В.М.Гнатенко, що дало змогу регулярно проводити покіс трави та вирубку чагарників на території кладовищ, інших місць загального користування, надавати допомогу сім'ям учасників бойових дій, проводити роботи по впорядкуванню автобусних зупинок, зон відпочинку та всієї території Нещеретівського старостинського округу, а також обкіс узбіч центральної дороги.
Ці позитивні зміни в благоустрої села мають спонукати кожного члена громади брати активну участь в колективній праці заради розвитку рідного краю.

А.ОСЕЛЕДЬКО, староста сіл Нещеретове, Калинівське

Немає коментарів:

Дописати коментар