суботу, 29 вересня 2018 р.

В ЛОЗНО-ОЛЕКСАНДРІВСЬКІЙ ОТГ ЗВЕРШИВСЯ ЧИН ОСВЯЧЕННЯ ХРАМУ

Храм, Лозно-Олександрівка
Той момент, який стосується місця, яке займає православна церква, як і сама віра в житті людини варто зазначити, що це основа, на якій стоїть життя будь-якої людини і вона навіть не залежить від нашого ставлення до цього. Бог дає нам шанс прийти до нього через покаяння, оскільки мета всього нашого земного життя - це спасіння душі.
Храм має своє призначення і воно полягає в тому, щоб приводити людей до віри і до правильного життя. І коли навколо стільки розбещеності і маловір’я, саме церква є тим острівком, тим маяком для всього людства. Не маючи віри, не маючи основ розуміння православного життя важко правильно виховати своїх діточок в чистоті і благочесті. Церковна служба має позитивний вплив на людину через Божественну благодать. Сам Храм, по своїй суті, є і місце, де ми можемо знайти розраду в печалях наших і місце, де ми можемо радіти та святкувати, це взагалі наші життєві університети.
У день пам’яті преподобного Олександра Свірського, Високопреосвященніший  Никодим, архієпископ Сіверодонецький і Старобільський, звершив чин освячення храму на честь преподобного Олександра Свірського селища Лозно-Олександрівка Білокуракинського району. Потім владика очолив Божественну літургію в новоосвяченому храмі. Його Високопреосвященству співслужили: секретар єпархії, архімандрит Іринарх (Тимчук), благочинний Білокуракинського округу, архімандрит Володимир (Могильний), настоятель храму, протоієрей Віталій (Моргунов), духовенство єпархії. Освячення храму стало визначною
подією, тому в храмі зібралася велика кількість парафіян та гостей. Також на відкритті церкви були присутні почесні гості: голова Білокуракинської райдержадміністрації Сергій Іванюченко, голова Лозно-Олександрівської ОТГ Олексій Леонов та голова Привільської ОТГ Мирослава Ляшенко.

Слід зазначити, що розпочалося будівництво храму ще в 2008 році, було здійснено великий обсяг робіт, зведено стіни майбутньої церкви, але у 2010 році роботи було призупинено через відсутність коштів. Будувалася церква за рахунок спонсорських внесків фермерів, підприємців та прихожан, одним із таких небайдужих людей виявився Олександр Силкін, який завершив будівництво храму в 2016 році. До 2018 року служби проводилися, але не було іконостаса, і зовсім нещодавно Олександр Силкін придбав його для храму.
Наприкінці владика Никодим всіх привітав з освяченням храму і Престольним святом, а також за заслуги перед Церквою вручив Архієрейські грамоти активним парафіянам і благодійникам храму. Голова райдержадміністрації Сергій Іванюченко був нагороджений медаллю української православної церкви святого рівноапостольного Великого Князя Володимира. Виступив з привітальними словами голова Лозно-Олександрівської ОТГ Олексій Леонов, він в рамках візиту до Лозно-Олександрівської ОТГ голова райдержадміністрації також відвідав місцеву школу. Варто зазначити, що на сьогоднішній день в навчальному закладі планується заміна газового обладнання на твердопаливне. Очільник району поспілкувався з педагогічним та учнівськими колективами.
 Олексій Леонов, Лозно-Олександрівка
 Сергій Іванюченко, Лозно-Олександрівка
 Сергій Іванюченко, Олексій Леонов, Лозно-Олександрівка
 

Немає коментарів:

Дописати коментар