суботу, 22 вересня 2018 р.

ЯКІСНЕ НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ ГРОМАДЯНАМ

Одним із пріоритетних напрямків діяльності міграційної служби є якісне надання адміністративних послуг громадянам. На території Луганської області постійно проживають 3186 іноземців та осіб без громадянства, тимчасово – 307, з них 180 іноземних студентів. Протягом першого півріччя 2018 року Управлінням Державної міграційної служби України в Луганській області оформлено та видано 78 дозволів на імміграцію в Україну. У свою чергу, відповідно до ст. 12 Закону України «Про імміграцію», скасовано 9 дозволів на імміграцію. Оформлено 166 посвідок на постійне проживання в Україні, та оформлено 99 посвідок на тимчасове проживання в Україні. Продовжено строк перебування в Україні 102 іноземцям та особам без громадянства. Для продовження надання якісних адміністративних послуг необхідно зазначити, що у зв'язку зі змінами в законодавстві, а саме новими правилами оформлення тимчасових та постійних посвідок на проживання в Україні згідно з постановами КМУ №322 та №321 від 25.04.2018 року документи для оформлення зазначених посвідок подаються до територіальних органів ДМС України не менше ніж за 15 робочих днів до закінчення встановленого строку перебування/проживання в Україні.
Нелегальна міграція - одна з проблем регіону, яка була і залишається під особливою увагою ДМС України. Співробітники міграційної служби пильно слідкують за виконанням чинного законодавства. Відповідно до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 30.01.2018 р. №66 з 5 лютого до 30 квітня 2018 року на території держави силами Національної поліції України, Державної' міграційної служби України, Державної прикордонної служби України, за участі Служби безпеки України, а також за дорученням Міністерства внутрішніх справ України, від 23 липня 2018 року №10395/02/36-2018 « Про проведення цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері Мігрант» з 26 липня до 31 серпня 2018 року проводилися профілактичні заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері «Мігрант», за результатами яких на території області було виявлено 111 нелегальних мігрантів, прийнято 107 рішень про примусове повернення та 6 рішень про примусове видворення, а також прийнято 11 рішень про заборону в'їзду на територію України строком до 5 років. Відносно 2 осіб прийнято рішення щодо скорочення терміну перебування в Україні. До адміністративної відповідальності за ст. 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України» притягнуто 244 порушників міграційного законодавства, за ст. 205 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Не вжиття заходів щодо забезпечення своєчасної реєстрації іноземців та осіб без громадянства» притягнуто 73 громадянина України, за ст. 204 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації' іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів» - 4 громадянина України.
Звертаємо увагу мешканців області щодо дотримання вимог міграційного законодавства України та у разі наявності інформації щодо іноземців та осіб без громадянства, які порушують правила перебування в Україні, надавати інформації до Управління або територіальних підрозділів ДМС України в Луганській області.

Управління ДМС України в Луганській області

Немає коментарів:

Дописати коментар