суботу, 22 вересня 2018 р.

ДО УВАГИ СТРАХУВАЛЬНИКІВ

Сватівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Луганській області інформує, що з 1 жовтня 2018 року набуває чинності постанова правління Фонду соціального страхування України від 19.07.2018 №12, якою затверджено новий Порядок фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв'язку із тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України (далі - Порядок).
Цей Порядок вводить у дію нову форму заяви-розрахунку, яка може бути передана роботодавцем і прийнята Фондом як у паперовому, так і в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису.
Заява-розрахунок повинна бути передана до робочих органів виконавчої дирекції Фонду не пізніше 5 робочих днів з дати прийняття комісією (уповноваженим) із соціального страхування підприємства рішення про призначення матеріального забезпечення.
За новим Порядком робочий орган виконавчої дирекції Фонду після надходження заяви-розрахунку здійснює перевірку інформації, наведеної в ній, зокрема перевіряє правильність нарахування виплат, наявність даних про страхувальника в Державному реєстрі загальнообов'язкового державного соціального страхування, дані про сплату ЄСВ тощо.
При виявленні помилок та/або недостовірних відомостей заява-розрахунок повертається страхувальнику з рекомендаціями щодо їх усунення.
Перевірку заяви-розрахунку, надання рекомендацій за її результатами та фінансування для здійснення виплати застрахованій особи здійснюють робочі органи виконавчої дирекції Фонду протягом 10 робочих днів після надходження заяви-розрахунку.
Після надходження коштів, зазначених у заяві-розрахунку, на рахунок страхувальника, останній зобов'язаний здійснити виплату відповідного матеріального забезпечення не пізніше, ніж у строки, визначені у частині другій статті 32 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 №1105. Зокрема, допомога по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах виплачується застрахованим особам у найближчий після дня призначення допомоги строк, встановлений для виплати заробітної плати.
У такі ж строки здійснюються виплати потерпілим на виробництві.
Також порядок запроваджує систему оперативного інформування роботодавцями про здійснення виплат працівникам шляхом надання до робочого органу виконавчої дирекції Фонду повідомлення за встановленою формою.
Повідомлення про проведення виплат надається роботодавцем в електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису, надсилається листом із повідомленням або надається безпосередньо до робочого органу виконавчої дирекції Фонду чи його відділення. Строк надсилання повідомлення - протягом місяця з дня проведення виплат.
У разі відсутності інформації від страхувальника про виплати застрахованим особам протягом трьох місяців з дня здійснення фінансування робочі органи виконавчої дирекції Фонду здійснюють перевірку щодо використання страхувальником коштів Фонду.
За більш детальною інформацією можна звертатись до Сватівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області за адресами: м. Сватове, пров. Заводський, буд. 9, тел.: (06471) 3-16-49, та смт Білокуракине, вул. Центральна, буд. 66, офіс. 304, тел.: (06462) 2-26-07.

Немає коментарів:

Дописати коментар