суботу, 15 вересня 2018 р.

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЧИСТИХ БЕРЕГІВ

Річка Біла, смт Білокуракине
15 вересня відбудеться масштабна екологічна акція «Міжнародний день чистих берегів». Акція проводиться за підтримки Європейського Союзу та інших міжнародних організацій кожен рік у 3-ті вихідні вересня і проходить по всьому світу. Зокрема, цього дня проводяться акції на узбережжях річок з метою попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів. Захід започатковано у 1986 році і з кожним роком він набирає все більшої популярності.
Суть руху чистильників річок полягає не тільки в тому, щоб очистити прилеглі до їх населених пунктів водойми і надалі не допускати їх забруднення, але й в тому, щоб сформувати активне ставлення до екологічних проблем з боку суспільства, особливо з боку підростаючого покоління. Окрім цього, велика увага приділяється просвітницькій та інформаційній роботі з учнівськими колективами. З метою формування екологічної свідомості в навчальних закладах культури та освіти проводяться цикли тематичних заходів.
Разові заходи поступово переростають в довгострокові програми. Небайдужі люди беруть під свою опіку ділянки річок, за чистотою яких стежать постійно, а не один місяць в році.
Збереження річок – обов'язок кожного з нас. Тому ми повинні берегти і підтримувати їх екологічний стан. Запрошуємо керівників органів місцевого самоврядування, громадських організацій, установ, підприємців та небайдужих громадян взяти участь у прибиранні прибережних територій річок і таким чином долучитися до участі в акції «Міжнародний день чистих берегів»!
«Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять!» - стверджує народна мудрість. Отже, давайте поважати воду, затишну вроду природи і працю один одного, і тоді чистими будуть і наші річки, і наші душі.

М.МИХАЙЛИК, начальник ВВР і ВК ЛМУВГ

Немає коментарів:

Дописати коментар