суботу, 8 вересня 2018 р.

СЕРПНЕВА КОНФЕРЕНЦІЯ ОСВІТЯН

Учитель - це не професія, це покликання, яке надихає, дає сили та ідеї. Це особливе відчуття значимості, яке присутнє у кожного, хто пов’язаний із дітьми. Кожен прожитий день у школі не схожий на попередній. Колесо навчальних років обертається настільки швидко, що хочеться вигукнути: «Мить, зупинись!».
Новий навчальний рік для школярів розпочинається завжди 1 вересня. А для освітян Білокуракинщини вже традиційно його початок знаменується серпневою педагогічною конференцією, яка у нинішньому році відбулась у районному Будинку культури імені Тараса Шевченка. Головна мета зібрання - це своєрідна лінійка готовності до нового навчального року.
Традиційно на ній зібралися керівники, заступники керівників,
педагогічні колективи закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти, методисти та спеціалісти відділів освіти аби підвести підсумки роботи, визначити завдання та пріоритети розвитку освіти в умовах формування нового освітнього простору, скерувати свою роботу з впровадження нових освітніх стандартів. У роботі конференції також взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Щебетенко, голова районної ради Костянтин Бондаренко, голова Білокуракинської селищної ради Сергій Сірик, голова Лозно-Олександрівської селищної ради Олексій Леонов. Почесні гості привітали освітянську громаду з початком нового навчального року, подякували за плідну працю, за достойну підготовку до нового навчального року, проінформували присутніх про вирішення проблем галузі освіти району, створення необхідних умов для навчання учнів.
А також наголосили на важливій ролі учителя в реалізації Концепції «нової української школи», яка запроваджується у цьому навчальному році у всіх школах України.В.о. начальника відділу освіти Білокуракинської РДА Л.М.Бончужна ознайомила присутніх з процесом становлення Нової української школи (НУШ), досягненнями минулого навчального року та планами на майбутнє. Зокрема, Л.М.Бончужна підкреслила: «Всі зміни, які будуть здійснюватися у закладах освіти в рамках Нової української школи, мають проходити крізь призму нового освітнього простору, і початкова школа в цьому питанні є прикладом радикальних змін нового освітнього середовища...» Великої уваги було приділено висвітленню роботи з обдарованими дітьми, оздоровленню учнів, роботі в пришкільних та мовному таборах, національно-патріотичному вихованню.
Доповідачі (директор Павлівської ЗОШ І-ІІІ ст. Ю.Л.Ромашенко, учитель початкових класів Павлівської ЗОШ І-ІІІ ст. Н.П.Ткаченко, учитель Лозно-Олександрівської ЗОШ І-ІІІ ст. С.М.Лагутіна, учитель Тимошинської ЗОШ І-ІІ ст. Н.А.Грекова, учитель-організатор дитячого колективу Лозно-Олександрівської ЗОШ І-ІІІ ст. Т.І.Базалєєва) більш детально окреслили питання становлення нового учителя НУШ, значення англійської мови в сучасному суспільстві, розвиток творчих здібностей учнів та роботу школи молодого вчителя. Хотілося б зазначити, що всіх присутніх надихнули досвідом власної роботи Н.А.Грекова, що разом зі своїми вихованцями співає, пише вірші, друкує збірники власної творчості, отримує нагороди за участь в різних конкурсах і разом з дітьми відпочиває та С.М.Лагутіна, яка допомагає своїм вихованцям якомога швидше інтегруватися в Європу через вивчення англійської мови.Досить важливим аспектом національно-патріотичного виховання в ЗЗСО є участь в проекті «Змінимо країну разом». В умовах, коли Україна дійсно переживає непрості часи, коли фактично в Луганській і Донецькій областях йде війна, та програма, яка була запропонована головою Луганської обласної державної адміністрації, керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом «Єднаймо країну разом» та активно підтримана головою районної державної адміністрації Сергієм Іванюченком, стала міцним поштовхом в цій ситуації. Відділи освіти Білокуракинської РДА та селищної ради, заклади освіти укладали меморандуми про співпрацю в освітній сферах між Бродівським і Жовківським районами Львівської області. Налагодження дружніх стосунків дало вже ряд певних позитивних результатів. Перш за все, задля формування в учнівської молоді Білокуракинського району національних цінностей та патріотизму, діти відвідали території Західної України, побачили, як там живуть люди, познайомилися і потоваришували зі своїми ровесниками. Лише у цьому році на Львівщині побували 23 дитини та 4 педагога. Хочеться привітати працівників освітянської ниви з новим навчальним роком та побажати творчих успіхів і плідних здобутків у роботі.
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар